Tvätt av fönstren utan ränder: rengöringstips

Alla känner till fenomenet: du har precis tvättat dina fönster, men ränder kvarstår fortfarande. Inte kul, eftersom det betyder att du måste börja om igen … Det problemet kommer efter denna blogg vara historia. Vi är glada att ge dig några oumbärliga tips för streckfria fönster.

Vinäger: ett universalmedel

Att få strimmelfria fönster efter rengöring är faktiskt inte så svårt alls. Hemligheten? Lägg en skvätt vinäger till din hink med ljummet vatten. Du kommer inte att ha några ränder efteråt om du städar dina fönster med detta. Inte ett fan av vinäger? Då kan du också använda citronsaft. Det är minst lika effektivt. Sköljmedel för diskmaskinen har också samma effekt.

Använd en lök för fria fönster

Lök är ett användbart verktyg om du vill undvika streck på dina fönster. Hur fungerar det? Väldigt lätt:

  • skala en lök
  • skär den i fyra delar
  • lägg löken i det varma vattnet (utan att använda något annat rengöringsmedel)
  • och kom igång!

Resultatet? Obefläckade och strimmelfria fönster!

Skinande sol? Undvik!

Det kan verka som den perfekta tiden att tvätta dina fönster, men det är ändå bättre att inte polera dem när det är 25 grader utanför. Anledningen: i skinande sol torkar allt mycket snabbare, vilket ökar risken för streck. En lätt höstbris eller mild vårsol signalerar att tiden är inne för att ge dina fönster en service.

Tvätta horisontellt och vertikalt

Polerar du dina fönster både på insidan och utsidan? Då skulle du göra det bra att tvätta fönstren inuti i horisontell riktning och utanför i vertikal riktning (eller vice versa). Då ser du omedelbart var de återstående ränderna finns och tack vare verktygen som beskrivs ovan kan du bli av med dem.

Tidningspapper

Tvättade du bara dina fönster? Ta då bort den sista återstående fukten med tidningen. Tidningspapper lämnar lite ludd och bläcket färgar inte den polerade glasytan på dina fönster. Med andra ord: tack vare tidningen försvinner ränder som snö i solen.

Regnvatten är lösningen

Du kanske inte tänker på det, men kranvatten innehåller mycket kalk. Det är därför bäst att använda regnvatten, eftersom kalk i många fall är orsaken till streck. Trevligt extra: du sparar också på energiräkningen.

Kontakta oss som dina professionella fönsterputsare i Göteborg!