Rengör fönster utan streck

Uppskjuter du alltid rengöring av fönstren eftersom du tycker att det är ett så irriterande jobb? Med våra tips är rengöring av fönstren en lek och du kan njuta av din fina utsikt igen!

Vad ska man tvätta fönster med?

Rengöring av fönster är inte så svårt som du kanske tror. Med några enkla tips kommer du att ha strålande rena fönster igen, utan ränder! Rengör fönstren när solen inte skiner. Annars torkar rengöringsmedlet så snabbt att du får ränder. Naturligtvis vill du inte det.

Vad behöver du?

  • Hink
  • Varmvatten
  • Stänk diskmedel
  • Svamp
  • Torkarblad
  • Tidningspapper

Gör tvålvatten med ett stänk av tvättvätska. Blötlägg fönstren med detta för att ta bort det mesta av smuts. Sedan drar du fönstren torra från topp till botten med ett torkarblad. Sluta inte halvvägs, utan gör långa körfält! Om du stannar halvvägs får du streck. Rengör alltid torkarbladet emellanåt med ett lätt fuktigt skinnläder. Upprepa vid behov dessa steg om dina fönster är mycket smutsiga.

Om du ser ränder på dina fönster, kan du ta tidningar och skrubba bort ränderna.

Tvätta fönster: två andra alternativ

Det finns också fler sätt att göra dina fönster rena utan streck. Vissa sätt kan verka lite konstiga, men de fungerar!

Rengör fönstren med en skivad lök.

Ta en hink med ljummet vatten och lägg en skivad lök i den. Rengör fönstren med detta och dra det sedan torrt med ett torkarblad. Garanterade rena fönster utan streck! Många använder sig utav detta rengöringstips.

Rengöring med vinäger

Ett annat sätt att rengöra fönstren är att lägga till ett stänk vinäger i en hink med vatten och använda den för att rengöra fönstren. Dina fönster kommer att lysa som aldrig förr!

Vissa rekommenderar att du rengör fönstren med speciell sprit, men vi varnar för detta. Om du gör detta ofta kan det att bli så att en blå dis som du inte längre kan ta bort.

Det behöver inte ta så mycket tid att rengöra fönstren och du har antagligen redan de flesta resurser hemma! Om du skulle vilja ringa in experthjälp så kan våra fönsterputsare från Göteborg hjälpa dig.