Fönsterrengöring – med dessa tips är det enkelt

Rengöring av fönster anses vara en av de mest obehagliga sysslorna. Trots det är det viktigt att rengöra och underhålla fönstren noggrant några gånger om året. Några enkla men kraftfulla tips hjälper dig att förvandla detta jobb till något som kan göras på nolltid.

Rätt redskap för rengöring

För att fönstret ska kunna rengöras behövs några redskap. Du behöver en hink, vatten, läder eller en rengöringsduk. Utöver det beprövade skinnläderet är mikrofiberdukar också lämpliga som rengöringsdukar. Du kan klara dig utan dyra glasstädare.

Rätt rengöringsmedel

När det gäller att identifiera det perfekta rengöringsmedlet för fönsterrutor skiljer sig åsikter. I de flesta fall räcker vatten och något stänk diskmedel för att hålla fönstren glittrande rena. Om du lägger till lite mer salt kommer dina fönster att lysa med en extra färsk glans.
Ett annat mycket effektivt rengöringsmedel är lätt att göra själv. Tillsätt lite diskmedel, några stänk av vinäger och lite alkohol i vattnet. Med detta rengöringsmedel kan du rengöra fönstren utan att lämna streck.

Den perfekta tiden att rengöra fönster

Tidpunkten bör också väljas klokt, eftersom inte alla väderförhållanden är idealiska för rengöring av fönster. Undvik rengöring på för kalla dagar. Du skulle bli onödigt irriterad över vattenfläckar senare. Om temperaturen är för låg fryser de små vattendropparna och lämnar senare fula fläckar.

Men dagar som är för varma är inte lämpliga för rengöring av fönster. Om solen är för ljus torkar de små vattendropparna innan du ens behöver polera alla streck.

Varma dagar när solen skiner lagom starkt är perfekta så att du lättare kan se gipsstreck och fläckar.

Redo att gå

Börja med att torka av ramen ordentligt med rent vatten och en mjuk trasa. En grov rengöringssvamp kan repa ytan. Sådana repor kommer senare att samla smuts som är mycket svårt att få bort.

Nu kan du också ta bort grov smuts från rutorna med klart vatten. Använd också en mjuk rengöringsduk för detta. När du har gjort detta används rengöringsmedlet. Torka ordentligt av fönsterrutorna med blandningen och börja sedan polera rutorna. Förutom de vanliga rengöringsdukar är tidnings- och nylonstrumpor också lämpliga.

Finns det fortfarande streck?

Om du fortfarande hittar irriterande ränder efter att du har slutat städa är det dags för det ultimata hemliga vapnet. Rengör bara dina fönster igen med en torr svamp. Strimmorna försvinner definitivt.

Även kallt, svart te säkerställer att fönstren har återställts till tidigare ära. Torka helt enkelt teet över glasytorna igen efter rengöring.

Om du inte orkar med att rengöra dina fönsterrutor själv så kan du kontakta oss som dina personliga fönsterputsare i Göteborg!