En robot som kan rengöra fönster

Att rengöra fönster ordentligt är inte så lätt – utan rätt teknik är det nästan omöjligt att uppnå ett streckfritt resultat. Och att rengöra fönster är inte heller vårt favoritjobb. Det är utmattande och ofta till och med farligt. Hur praktiskt är en fönsterrengöringsrobot som fungerar för oss.

Samma sak varje år: På vintern är vi bara för glada att gömma oss för det, men när solen kommer ut igen och smuts och strimmor blockerar vår goda utsikt, kan vi inte längre undvika vårrengöring. Med vårstädningen kommer fönsterrengöringen – förmodligen den mest opopulära av alla hushållsarbeten. Vilken tur att det finns lite robothjälpare som kommer att göra detta arbete för oss i framtiden.

Rengöra fönster med en fönsterrengöringsrobot

Moderna fönsterrengöringsrobotar lovar rena fönster med en knapptryckning. Men hur fungerar det egentligen? Fönsterrengöringsrobotar är små elektriska apparater med en eller flera mikrofiberdukar fästa vid undersidan. För att börja rengöra, slås fönsterbrickorna på och pressas på glasytan som ska rengöras. De fungerar endast i nätdrift – dvs MED kabel. Med hjälp av undertryck fäster robotarna sig på rutan och rör sig sedan över glasytan i önskat mönster. Beroende på modell styrs robotarna med den medföljande fjärrkontrollen eller till och med en smartphone-app.

Rengöring av fönster utan ränder – rätt teknik gör det

Utan rätt teknik är vi hopplöst förlorade: fönstren ser rena ut vid första anblicken, men så snart solen kommer igenom känner vi igen varje svep i fönstret. Inte så med en fönsterrengöringsrobot. Med rätt teknik rör sig robotarna över fönstret i ett sicksackmönster och lämnar inga streck bakom sig.

Att välja rätt fönsterrengöringsrobot: vad är viktigt?

Fönsterrengöringsrobotar är – som namnet antyder – främst lämpliga för fönsterrengöring. Många modeller kan också användas på andra glasytor, t.ex. glasdörrar, glasbord eller speglar. När du väljer rätt fönsterrengöringsrobot måste du definitivt vara uppmärksam på om du bara måste rengöra inramade fönster eller om roboten också ska användas på ramlösa ytor. Inte alla fönsterrobotar kan känna igen slutet av rutan.

I princip måste även storleken på glasytan beaktas. Även om glastjockleken också var viktig tidigare, kan dagens modeller användas på alla glastjocklekar. Fönsterrobotarna är därför också lämpliga för dubbla eller tredubbla fönsterrutor.

Kontakta oss för professionell fönsterputs i Göteborg!