Den bästa tiden att rengöra fönster

Rengöring av fönster – ett yrke som vanligtvis ingen gillar att göra. Och när denna uppgift äntligen är klar bör fönstren naturligtvis vara rena så länge som möjligt. Detta kan uppnås genom att tänka på några faktorer när du börjar rengöra fönstren.

När är rätt tid för det?

Naturligtvis är den nuvarande föroreningsnivån den viktigaste faktorn, men tiden på året är en annan faktor. På våren samlas mycket pollen på fönstren och på hösten deponeras mycket smutspartiklar på fönstren på grund av ökad nederbörd. På vintern kan dock knappast någon förorening förväntas.

De aktuella temperaturerna bör också observeras vid rengöring av fönster. Vid hög värme torkar vattnet särskilt snabbt så att ränder lätt kan bildas. När det är kallt är problemet att det återstående vattnet på rutorna kan frysa. Så du bör välja en mild dag för att rengöra fönstren.

Förutom årstiden beror föroreningsintensiteten också på miljön. På platser där mer damm och smuts kastas upp genom stigar och gator kommer det att vara nödvändigt att rengöra fönstren oftare.

Månen har också inflytande

För att exakt bestämma den bästa tiden att rengöra fönster rekommenderas att du använder månkalendern som en guide. Detta är baserat på antika astronomiska antaganden, men används fortfarande idag i många områden. Månkalendern används framgångsrikt i jordbruket för att hitta rätt tid att så. Månens faser styr tidvattnet och bestämmer tidvattnet. Det antas därför att de också kan påverka andra levnadsförhållanden, även om det inte finns några vetenskapliga bevis för detta.

I grund och botten är fönstren lättare att rengöra när månen avtar än när månen växer. Du behöver ingen speciell astronomisk kunskap för att bestämma månens faser. Månens avtagande eller ökande tendens anges i de flesta kalendrar för varje veckodag. En blick på den normala kalendern räcker för att ta reda på när det är bäst att rengöra fönstren.

Fönsterputs är inte så lätt som det kanske först verkar. Vi kan hjälpa dig att rengöra dina fönster genom professionell fönsterputs i Göteborg. Kontakta oss för att få en offert!